A lényeg az, hogy a történet végén mindazok, akik szerepeltünk a történetben, abban a tudatban haljunk meg, hogy bár nehéz feladatot kaptunk, együtt sikerült megoldani.

Két Életfogytiglan

Két Életfogytiglan

1978.07.19 Szerda

2020. március 15. - bohusgabor

Kádár János látogatást tesz az Óbuda Termelőszövetkezetben. Szegeden sörhiány van, ennek fő oka a kiszállítás fogyatékosságaiban rejlik: nincs elég jármű, és nincs elég munkáskéz: a nehéz, kétműszakos fel-és lerakodási munkát kevesen vállalják.

Az élet egész jó lenne, ha csak puha sötét lenne, és belül ez a kellemes melegség. Már kezdtem magam egész jól érezni a kezdeti becsapódás utáni sokk után, a mozdulatlanság, a sötét, a hideg és az egyedüllét félelme után. De a sötétség és a fény váltakozik, és a melegség és hideg is váltakozik. Hideg? Üres? Nem is tudom. Vagy valami más?

De ez a burok, amibe be vagyok zárva, maga is mozog. Ahogy az éles fény rossz, úgy néha ez is rossz. Sok felfedeznivaló van itt még, hogyan rossz, miért rossz. Mert a jó olyan egyértelmű, magától értetődő, de a rossznak annyi árnyalata van.

A bejegyzés trackback címe:

https://keteletfogytiglan.blog.hu/api/trackback/id/tr8815523040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása